100 receptov

späť ďalšie recepty

Šampiňónové kapučíno

Šampiňónové kapučíno

Tento recept nám posiela: Jana zo Žiliny

  • náročnosť: stredná
  • čas: 30 min.
  • porcie: 4

Potrebujeme

  • hnedé šampiňóny (môžu byť aj biele)
  • 2 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku (slovenského)
  • črievko Karička
  • olivový olej
  • smotana (33%)
  • soľ, korenie, bazalka

Postup

Na olivovom oleji orestujeme nakrájané (max. na štvrťky) šampiňóny, ideálne, keď sú menšie, nemusíme krájať. Pridáme cesnak a opražíme spolu so šampinňónmi. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, soľ a zalejeme vodou. Varíme, kým sú zemiaky mäkké. Vyberieme si pár šampiňónov na záverečnú dekoráciu, pridáme črievko Karička a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Napeníme na kapučíno. Dáme do misky, pridáme trochu smotany, olivového oleja, hríbiky, ktoré sme si odložili a čerstvú bazalku. Hotovo. Tip: Ak máte dubáky, odporúčam nahradiť šampiňóny. Skvelá chuť, božská kombinácia. Samozrejme, huby môžete variovať podľa chuti. Pre nedietárov určite bude čerešničkou slaninový chips - plátok slaniny poriadne vyškvaríme, preložíme na servítku, aby odkvapkal tuk a plátok potom ostane pevný ako chips. Položíme na okraj misky. Dobrú chuť!

Email: sutaz@karicka.sk | Facebook: Karička | web: www.bel-slovakia.sk

Infolinka: 0918 701 744, Po - Pia od 9.00 do 16.00