100 receptov

späť ďalšie recepty

Jahňacie kotlety v karí omáčke ilustračná fotografia

Jahňacie kotlety v karí omáčke

Tento recept pre vás pripravili Karičkovci

  • náročnosť: stredná
  • čas: 40 min
  • porcie: 4

Potrebujeme

  • 4 jahňacie kotlety
  • 125 g múky
  • 3 lyžice masla
  • soľ
  • korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ lyžičky karí korenia
  • 250 ml bieleho vína
  • 2 balenia Karička črievko 100 g
  • 125 ml smotany na varenie

Postup

Rúru si predhrejeme na 150 stupňov a v miske si zmiešame múku, soľ a korenie. Touto zmesou obalíme kotlety, v rajnici si roztopíme maslo a na miernom ohni ich opekáme cca. 6 minút z každej strany. Následne si ich preložíme do nádoby, v ktorej ich budeme podávať, a udržujeme ich teplé.

V tuku, v ktorom sa opekali kotlety, smažíme nasekaný cesnak, korenie, karí korenie a Karičku približne 3 minúty. Pri vysokej teplote nalejeme do rajnice biele víno, privedieme ho do varu, stíšime a mierne varíme 3 minúty. Do omáčky pridáme smotanu, kotlety ňou polejeme a následne servírujeme.

Dobrú chuť ;)

Email: sutaz@karicka.sk | Facebook: Karička | web: www.bel-slovakia.sk

Infolinka: 0918 701 744, Po - Pia od 9.00 do 16.00