100 receptov

späť ďalšie recepty

Batôžtek s bryndzovou plnkou

Batôžtek s bryndzovou plnkou

Tento recept nám posiela: Lenka z Martina

  • náročnosť: stredná
  • čas: 15
  • porcie: 6

Potrebujeme

  • 8 plátkov štrúdľového cesta (alebo filo)
  • 250 g bryndze
  • 250 ml pochúťkovej smotany
  • 2 vajcia
  • soľ
  • 100 g tavený syr Karička s nivou (trojuholníčky)
  • 125 g masla

Postup

Maslo si rozpustíme a potrieme s ním pekáč alebo tortovú formu. Postupne vkladáme do tortovej formy po jednom pláte štrúdľového cesta a zakaždým potrieme roztopeným maslom: 1. plát cesta - potrieme maslom, na prvý plát dáme druhý plát - potrieme maslom... až po štvrtý plát, ten potrieme polovicou plnky a znovu vrstvíme pláta po jednom a potierame maslom. Nakoniec uzavrieme vrch preložením okrajov do stredu a potrieme maslom. Dáme piecť do rúry na 180°C 20-30 min. Na prvých 10 min. zakryjem vrch alobalom. Plnka: Bryndzu, smotanu, tavený syr Karička s nivou, vajcia a soľ spolu zmiešame.

Email: sutaz@karicka.sk | Facebook: Karička | web: www.bel-slovakia.sk

Infolinka: 0918 701 744, Po - Pia od 9.00 do 16.00