100 receptov

späť ďalšie recepty

Zelená roláda

Zelená roláda

Tento recept nám posiela: Dana z Michaloviec

  • náročnosť: vysoká
  • čas: 40 min.
  • porcie: 12

Potrebujeme

  • 400g mrazený špenát
  • 4 vajcia
  • 120g polohrubá múka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 KL soľ
  • 1/4 ČL kypriaci prášok do pečiva
  • 1 cibuľa
  • 125g maslo
  • 160g tavený syr Karička
  • štipka soli
  • trochu šunky
  • trochu kápie

Postup

Špenát rozmrazíme a vmiešame doň 3 žĺtky a múku s kypriacim práškom, osolíme, prelisujeme cesnak a pridáme k špenátu. Z 3 bielkov ušľaháme sneh a zapracujeme k špenátovej zmesi. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rozotrieme. Upečieme na 180 °C asi 10-15 minút. Posledné vajce uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo zmiešame s taveným syrom Karička. Vajce, šunku, cibuľu a kapiu nakrájame nadrobno a pridáme k maslu. Všetko premiešame a podľa chuti osolíme. Upečené cesto necháme odpočinúť a ešte teplé zavinieme aj s papierom. V tomto zrolovanom stave ho necháme vychladnúť. Potom ho rozvinieme, papier stiahneme a cesto rovnomerne potrieme náplňou. Opäť zavinieme a vložíme do chladničky. Po stuhnutí krájame na plátky.

Email: sutaz@karicka.sk | Facebook: Karička | web: www.bel-slovakia.sk

Infolinka: 0918 701 744, Po - Pia od 9.00 do 16.00