Bravčová panenka s Karičkovou omáčkou

Bravčová panenka s Karičkovou omáčkou

Bravčová panenka s Karičkovou omáčkou

Tento recept nám posiela: ludmila z Trnavy


náročnosť: stredná
čas: 1 hod.
porcie: 4

Postup

Do hrnca dáme trochu oleja, nakrájanú cibuľku, speníme. Pridáme tavený syr v črievku Karička, gorgonzolu alebo nivu a miešame, kým sa syr neroztopí. Zalejeme smotanou na varenie, ja som použila 3,5 % mlieko. Necháme prejsť varom a ochutíme korením, pridáme soľ, ale opatrne, syry sú dosť slané. Na záver zahustíme solamylom alebo múkou.
Mäso osolíme, okoreníme a opečieme na panvici s olejom. Opečené mäso preložíme do pekáča vyloženého papierom na pečenie a posypeme rozmarínom. Pečieme pri teplote 190 °C asi 20 minút. Mäso nakrájame na porcie a prelejeme omáčkou.
Podávame s uvarenou ryžou alebo opečenými zemiakmi – hranolkami alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.


Potrebujeme

  • 100 g gorgonzola
  • 100 g Karička tavený syr v črievku
  • 2 ks cibuľa
  • 500 ml smotana na varenie alebo mlieko
  • mleté čierne korenie, podľa chuti rozmarín
  • soľ
  • 1 ČL solamylu alebo múky
  • 500 gr. bravčovej panenky
  • ryžu alebo hranolky

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov