Domáce pirohy

Domáce pirohy

Domáce pirohy

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


náročnosť: stredná
čas: 45 minút
porcie: 4

Postup

Z múky, zemiakov,vajca a mlieka pripravíme tuhšie cesto a necháme ho chvíľu stáť. Pripravíme plnku: syr, tvaroh, mleté čierne korenie, pokrájaná pažítka, osolíme a spolu premiešame. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho kolieska. Malou lyžičkou ich plníme plnkou. Kolieska zlepíme tak, aby sa pri varení neotvorili. Pirohy vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme.  Po vyplávaní pirohov na vrch ich tam necháme ešte asi dve minúty.

Podávame poliate smotanou a opraženou slaninkou a cibuľou.

Dobrú chuť 🙂


Potrebujeme

  • PIROHY:
  • hrnček špaldovej múky
  • 1 vajce
  • 1dl polotučného mlieka
  • 2ks uvarené postrúhané zemiaky
  • PLNKA:
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 Karička trojuholníky
  • 1-2 PL posekaná pažítka
  • 500g tvaroh

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov