Jahňacie kotlety v karí omáčke

Jahňacie kotlety v karí omáčke

Jahňacie kotlety v karí omáčke

Tento recept nám posiela: Karička


náročnosť: stredná
čas: 40 min
porcie: 4

Postup

Rúru si predhrejeme na 150 stupňov a v miske si zmiešame múku, soľ a korenie. Touto zmesou obalíme kotlety, v rajnici si roztopíme maslo a na miernom ohni ich opekáme cca. 6 minút z každej strany. Následne si ich preložíme do nádoby, v ktorej ich budeme podávať, a udržujeme ich teplé.

V tuku, v ktorom sa opekali kotlety, smažíme nasekaný cesnak, korenie, karí korenie a Karičku približne 3 minúty. Pri vysokej teplote nalejeme do rajnice biele víno, privedieme ho do varu, stíšime a mierne varíme 3 minúty. Do omáčky pridáme smotanu, kotlety ňou polejeme a následne servírujeme.

Dobrú chuť 😉


Potrebujeme

  • 4 jahňacie kotlety
  • 125 g múky
  • 3 lyžice masla
  • soľ
  • korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ lyžičky karí korenia
  • 250 ml bieleho vína
  • 2 balenia Karička črievko 100 g
  • 125 ml smotany na varenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.