Plnené kuracie prsia so šampiňónovo-syrovou omáčkou

Plnené kuracie prsia so šampiňónovo-syrovou omáčkou

Plnené kuracie prsia so šampiňónovo-syrovou omáčkou

Tento recept nám posiela: Blažena z Úľan nad Žitavou


náročnosť: vysoká
čas: 90 min.
porcie: 8

Postup

Kuracie prsia narežeme, očistíme od blán, jemne naklepeme, posolíme, z jednej strany natrieme horčicou, okoreníme mletým čiernym korením, položíme plátok syra, šunky, spojíme kovovou ihlicou alebo špáradlom. Obalíme v hladkej múke, opečieme na rozpálenom oleji a vložíme do zapekacej nádoby. Zalejeme výpekom, podlejeme trochou vody a dopečieme odokryté v rúre . Teplota 180°C, čas podľa potreby. Pred podávaním ihly odstránime.
Omáčka:
na oleji opražíme dosklovita posolenú na malé kocky nakrájanú cibuľu, pridáme scedené šampiňóny a opražíme. Prilejeme smotanu izbovej teploty, syrčeky Karička, zeleninovú koreniacu zmes podľa chuti. Miešame, kým sa suroviny nespoja. Zmes necháme prevrieť a odstavíme.
Príloha:
zemiaky očistíme, pokrájame a predvaríme v osolenej vode, pridáme rascu. Scedíme, posolíme, posypeme koreniacou zmesou, pokvapkáme olejom a zapečieme v rúre.
Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 8 ks kuracie prsia
  • 8 plátkov dusená šunka
  • 8 plátkov tvrdý syr eidam
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • horčica
  • hladká múka
  • olej
  • Omáčka:
  • 1 konzerva sterilizované šampiňóny
  • 1 kus cibuľa
  • 250 ml smotana na šľahanie 33 %
  • 4 kusy trojuholníky syr Karička
  • zeleninová koreniaca zmes
  • Príloha: zemiaky

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov