Cviklové žemle

Cviklové žemle

Cviklové žemle

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


náročnosť: nízka
čas: 35 minút
porcie: 8

Postup

Mlieko a cukor v malom hrnci zohrejeme. Keď je vlažné, pridáme droždie a necháme 5 minút nakysnúť. Do väčšej misky dáme múku, soľ, vajce, rozmixovanú červenú repu a pripravený kvások. Všetko spolu vymiesime a necháme asi 45 minút nakysnúť na teplom mieste zakryté čistou utierkou. Keď je cesto vykysnuté, dáme ho na pomúčenú dosku a vytvarujeme žemle. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre cca 20 minút. Plech vyberieme, na každú žemlu položíme plátok masla a ešte 20 minút pečieme.

Najlepšie chutia s Karičkou. Dobrú chuť 🙂


Potrebujeme

  • 1kg celozrnej múky
  • 1 vajíčko
  • 1 droždie
  • 4dcl mlieka
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 1 PL soli
  • 1 väčšia červená cvikla
  • maslo
  • voda

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov