Plnené bosniaky

Plnené bosniaky

Plnené bosniaky

Tento recept nám posiela: Karička


náročnosť: stredná
čas: 35 min
porcie: 4

Postup

Z bosniakov odkrojíme ich vrchnú časť a vydlabeme striedku. Slaninu nakrájame na kocky, opražíme na oleji a vyberieme na tanier.

V miske zmiešame smotanu, Karičku, červenú a zelenú papriku nakrájanú na kocky, pažítku alebo kôpor podľa chuti, vychladnutú slaninu a soľ. Tukom zo slaniny vymažeme bosniaky a naplníme ich syrovo-smotanovou zmesou.

Takto naplnené ich položíme na jemne vymastený plech, vydlabané striedky a odkrojené vršky tiež pokvapkáme tukom a pečieme na plechu vedľa bosniakov. Pečieme približne 10-15 min. pri teplote 150-200 stupňov.

Dobrú chuť 😉


Potrebujeme

  • 4 bosniaky
  • 450 g slaniny
  • 2-3 Karička Klasik 125 g
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • pažítka alebo kôpor
  • 1 kyslá smotana
  • olej
  • korenie
  • soľ

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.