Šampiňónové kapučíno

Šampiňónové kapučíno

Šampiňónové kapučíno

Tento recept nám posiela: Jana zo Žiliny


náročnosť: stredná
čas: 30 min.
porcie: 4

Postup

Na olivovom oleji orestujeme nakrájané (max. na štvrťky) šampiňóny, ideálne, keď sú menšie, nemusíme krájať. Pridáme cesnak a opražíme spolu so šampinňónmi. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, soľ a zalejeme vodou. Varíme, kým sú zemiaky mäkké. Vyberieme si pár šampiňónov na záverečnú dekoráciu, pridáme črievko Karička a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Napeníme na kapučíno. Dáme do misky, pridáme trochu smotany, olivového oleja, hríbiky, ktoré sme si odložili a čerstvú bazalku. Hotovo.

Tip: Ak máte dubáky, odporúčam nahradiť šampiňóny. Skvelá chuť, božská kombinácia. Samozrejme, huby môžete variovať podľa chuti. Pre nedietárov určite bude čerešničkou slaninový chips – plátok slaniny poriadne vyškvaríme, preložíme na servítku, aby odkvapkal tuk a plátok potom ostane pevný ako chips. Položíme na okraj misky. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • hnedé šampiňóny (môžu byť aj biele),
  • 2 zemiaky,
  • 2 strúčiky cesnaku (slovenského),
  • črievko Karička,
  • olivový olej,
  • smotana (33%),
  • soľ, korenie, bazalka