Šampiňónové kapučíno

Šampiňónové kapučíno

Šampiňónové kapučíno

Tento recept nám posiela: Jana zo Žiliny


náročnosť: stredná
čas: 30 min.
porcie: 4

Postup

Na olivovom oleji orestujeme nakrájané (max. na štvrťky) šampiňóny, ideálne, keď sú menšie, nemusíme krájať. Pridáme cesnak a opražíme spolu so šampinňónmi. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, soľ a zalejeme vodou. Varíme, kým sú zemiaky mäkké. Vyberieme si pár šampiňónov na záverečnú dekoráciu, pridáme črievko Karička a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Napeníme na kapučíno. Dáme do misky, pridáme trochu smotany, olivového oleja, hríbiky, ktoré sme si odložili a čerstvú bazalku. Hotovo.

Tip: Ak máte dubáky, odporúčam nahradiť šampiňóny. Skvelá chuť, božská kombinácia. Samozrejme, huby môžete variovať podľa chuti. Pre nedietárov určite bude čerešničkou slaninový chips – plátok slaniny poriadne vyškvaríme, preložíme na servítku, aby odkvapkal tuk a plátok potom ostane pevný ako chips. Položíme na okraj misky. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • hnedé šampiňóny (môžu byť aj biele)
  • 2 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku (slovenského)
  • črievko Karička
  • olivový olej
  • smotana (33%)
  • soľ, korenie, bazalka

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.