Ťahaná štrúdľa

Ťahaná štrúdľa

Ťahaná štrúdľa

Tento recept nám posiela: Marek z Piešťan


náročnosť: vysoká
čas: cca 60 min.
porcie: 8

Postup

Do múky urobíme jamku, následne v miske zmiešame vodu,olej,soľ,ocot a nalejeme ju do jamky. Cesto spracujeme do gulky, následne ho začneme plieskať cca 5 min. Necháme ho odpočívať 30 min. pod nahriatym hrncom. Potom si cesto prenesieme na utierku/obrus a začneme jemno vaľkať .. Keď sme si cesto rozvaľkali jednu ruku podložíme pod cesto a druhou si pridržiavame okraj, rukou pod cesto opatrne naťahujeme cesto do strán. pridáme kečup (ja som si dal do misky kečup a 3 strúčiky cesnaku pretlačeného ), posypal som pizza korením, pridal som šunku, salám, 4 ks trojuholníkov Karička, ktoré som nakrájal ,osmahnutú na oleji kukuricu so šampiňónmi, črievko Karička a nastruhaný syr . Boky som si zahol a vďaka obrusu, na ktorom som to robil som si cesto začal opatrne skrúcať a vložil som ho na pekáč. Rozšlahal som si 1 žĺtko a natrel vrch štrúdle. Vložil som pekáč do rúry a piekli sme na 190° C 20-30 min. (treba sledovať) 🙂 Dobrú chuť


Potrebujeme

  • 200 g hladká múka
  • 65ml voda
  • 1 PL olej
  • 1/2 KL ocot
  • 1 štipka soľ
  • 1 ks vajce
  • pizza korenie
  • domáci kečup
  • 1 ks Karička črievko
  • 4 ks trojuholník Karička
  • šunka
  • salám
  • kukurica
  • šampiňóny
  • syr na strúhanie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov