Batôžtek s bryndzovou plnkou

Batôžtek s bryndzovou plnkou

Batôžtek s bryndzovou plnkou

Tento recept nám posiela: Lenka z Martina


náročnosť: stredná
čas: 15
porcie: 6

Postup

Maslo si rozpustíme a potrieme s ním pekáč alebo tortovú formu. Postupne vkladáme do tortovej formy po jednom pláte štrúdľového cesta a zakaždým potrieme roztopeným maslom: 1. plát cesta – potrieme maslom, na prvý plát dáme druhý plát – potrieme maslom… až po štvrtý plát, ten potrieme polovicou plnky a znovu vrstvíme pláta po jednom a potierame maslom. Nakoniec uzavrieme vrch preložením okrajov do stredu a potrieme maslom. Dáme piecť do rúry na 180°C 20-30 min. Na prvých 10 min. zakryjem vrch alobalom.
Plnka: Bryndzu, smotanu, tavený syr Karička s nivou, vajcia a soľ spolu zmiešame.


Potrebujeme

  • 8 plátkov štrúdľového cesta (alebo filo)
  • 250 g bryndze
  • 250 ml pochúťkovej smotany
  • 2 vajcia
  • soľ
  • 100 g tavený syr Karička s nivou (trojuholníčky)
  • 125 g masla

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov