Karičkové žemle

Karičkové žemle

Karičkové žemle

Tento recept nám posiela: Edita z Pohronského Ruskova


náročnosť: nízka
čas: 60minút ,
porcie: 13 kusov

Postup

Droždie s práškovým cukrom vymiešame, pridáme múku, soľ, olej, vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Keď cesto nakysne tak rozdelíme na rovnaké kúsky, na každý kúsok dáme syr Karička a formujeme žemle, ktoré dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 200st asi 25 minút do ružova. Upečené ešte horúce žemle pokropíme vodou a zakryjeme čistou utierkou asi na 15 minút.


Potrebujeme

  • 50dkg hladká múka
  • 1 kocka droždia
  • 1 polievková lyžica práškový cukor
  • 1 čajová lyžica soľ
  • 4 polievkové lyžice olej
  • 3 -3,1 dcl vlažná voda
  • 2 črievka Karička

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov