Vojvodské syrové rolky

Vojvodské syrové rolky

Vojvodské syrové rolky

Tento recept nám posiela: Veronika z Paty


náročnosť: stredná
čas: 90 minút
porcie: 4

Postup

Z 250 ml teplého mlieka, cukru a rozmeleného droždia pripravíme kvások. Kvások potom zmiešame s múkou, zvyšným mliekom, olejom a vypracujeme mäkké cesto. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti – cesto nie je potrebné nechať vykysnúť.
Cesto necháme odpočívať len dovtedy, kým si pripravíme náplň. Maslo zmiešame so soľou, žĺtkami a strúhanou Karička tehlou.
Všetky časti cesta rozvaľkáme, potrieme náplňou a zrolujeme. Rolky nakrájame na kúsky široké približne 2 cm.
Povrch každej mini rolky potrieme vajíčkom a posypeme semienkami a Karička tehlou.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.
Poznámka (ak sa obávate, že Karička tehla v rúre prihorí, pridajte ju až 10 minút pred koncom pečenia)


Potrebujeme

  • 800 g hladkej múky
  • 50 g čerstvého droždia
  • 500 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 250 g masla
  • 2 žltky
  • 1 PL soli
  • 200 g Karička tehly
  • 1 vajce
  • 200 g Karička tehly na posypanie
  • slnečnicové, ľahové, sezamové zrnká

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov