Zemiakový koláč (Grulikuchen)

Zemiakový koláč (Grulikuchen)

Zemiakový koláč (Grulikuchen)

Tento recept nám posiela: Andrea z Dobšinej


náročnosť: nízka
čas: 90 minút
porcie: 8

Postup

Vypracujeme kysnuté cesto, kým nám cesto vykysne, uvaríme zemiaky, ktoré zmiešame s opraženou cibuľkou, pažítkou, Karička črievkom a korením. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a naplníme zemiakovou zmesou. Na vrchu cesto potrieme vajíčkom a pečieme 20 minút na vymastenom plechu pri teplote 200 °C :).


Potrebujeme

  • 500 g polohrubej múky
  • droždie (1 kocka)
  • 2 dcl vlažnej vody
  • 2 ČL cukru
  • štipka soli
  • 2 PL masti
  • 300 g varených zemiakov
  • čierne korenie
  • pažítka
  • jarná cibuľka
  • 1 ks Karička črievko
  • vajíčko na potretie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov