Syrovo-zemiakový posúch

Syrovo-zemiakový posúch

Syrovo-zemiakový posúch

Tento recept nám posiela: Edita z Pohronskho Ruskova


náročnosť: stredná
čas: 70minút minút
porcie: 20 kusov

Postup

Uvarené zemiaky postrúhame, pridáme múku, soľ, droždie, nastrúhaný syr Karička, mleté čierne korenie, cukor, mletú rascu, celú rascu, mlieko, olej. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Keď cesto nakysne, ruky dobre naolejujeme a cesto preložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a ktorý sme naolejovali. Cesto rovnomerne na plechu roztlačíme a povrch cesta tiež naolejujeme a pred pečením pokrájame. Pečieme pri 200 st. asi 35 minút.


Potrebujeme

  • 30 dkg uvarené zemiaky
  • 50 dkg polohrubá múka
  • soľ
  • sušené droždie
  • 15 dkg tvrdý syr Karička
  • mleté čierne korenie, soľ
  • 2 lyžice cukor
  • mletá rasca
  • celá rasca
  • 2,5 dcl mlieko
  • 1 dcl olej a olej na potretie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov