Slané juhoslovanské trojuholníky

Slané juhoslovanské trojuholníky

Slané juhoslovanské trojuholníky

Tento recept nám posiela: Magdaléna z Hlohovca


náročnosť: stredná
čas: 90 minút
porcie: 30 - 40

Postup

Z vlažného mlieka, kvasníc a cukru si necháme vykysnúť kvások, ktorý potom pridáme do preosiatej múky. Pridáme soľ, olej a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti. Každú časť vyvaľkáme asi na 1 cm a potrieme krémom. Zrolujeme a nakrájame šikmo na striedačku, aby vznikli trojuholníky. poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a potrieme vyšľahaným vajcom a posypeme rascou. Pečieme na 180°C asi 20 minút. Z plechu ich berieme, až keď trochu vychladnú.
Plnka: Vymiešame zmäknuté maslo s Karička črievkom, žĺtkami, soľou a cesnakom.


Potrebujeme

  • 800 g polohrubá múka
  • 1 dcl olej
  • 500 ml mlieko
  • 40 g kvasnice
  • soľ
  • cukor
  • 250 g maslo
  • 2 ks žĺtky
  • 2 ks Karička črievko
  • cesnak
  • 1 ks vajce
  • rasca

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov