Karičkové posuchy

Karičkové posuchy

Karičkové posuchy

Tento recept nám posiela: Alexandra z Chorvátskeho Grobu


náročnosť: stredná
čas: 1 hodina
porcie: 4-5

Postup

Ošúpeme zemiaky a dáme ich variť. Z kvasníc, mlieka a cukru pripravíme a necháme rasť kvások.Vo veľkej mise si prichystáme preosiatu múku, dve vajíčka, trochu soli. Pridáme hotový kvások a mlieka podľa konzistencie. Vypracujeme stredne tuhé cesto. Necháme chvíľu postáť v teple. Uvarené zemiaky scedíme, pretlačíme, pridáme maslo, mlieko, soľ a Karičku. Vymiešame na hladkú kašu. Na pomúčenej doske rozdelíme cesto na tri alebo štyri časti. Každú vygúľame na tenko a do stredu rozotrieme časť náplne. Chytíme okraje cesta a spojíme ako do uzlíčka. Dobre postláčame, aby nám neuchodila náplň. Otočíme spojom nadol. Opatrne rukou roztlačíme na hrúbku cca 2 cm. Dávame pozor, aby sme nepretrhli cesto. Pregúľme, aby neostali odtlačky ruky. Dáme na plech vystlaný papierom, necháme 20 min. podkysnúť. Povrch popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme soľou a rascou alebo sezamom. Dáme do rúry na chvíľu 70st., aby ešte podkysli a zvýšime na 180st. Obmena: bryndza, slaninka, kys. kapusta.


Potrebujeme

  • 4-5 zemiakov
  • Soľ
  • Mlieko
  • Maslo
  • Kvasnice
  • 1 kg polohrubej múky
  • 3 vajíčka
  • Cukor
  • Črievko Karička
  • Sezam, rasca na posypanie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov